MIT SZERETNÉL KERESNI?

kirzokolla_logo_szines_transparent

FORMABONTÓ KLASSZIKUS ÉKSZEREK MÉLYEN ÉRZŐ EMBEREKNEK  O  FARKAS KRISZTINA ÖTVÖS – ARANYMŰVES ÉKSZERTERVEZŐTŐL

A gyűrűimnél feltüntetett (általában 50 és 60 közötti) méretszám a gyűrű (belső) kerülete milliméterben megadva. Ennek kell megegyeznie az ujj kerületével. 

Gyűrűméret választásakor figyelembe kell vennünk, hogy az ujj mérete nem állandó: függ a hőmérséklettől, a testsúlytól, egyes fizikai tevékenységektől. Például, ha télen, hideg kézre választunk gyűrűt, akkor azt nyáron lehet, hogy kényelmetlennek fogjuk érezni. 

A gyűrű szélessége szintén befolyásolja a méretet: egy keskeny fazonból valószínűleg a kisebb méretet is kényelmesnek találjuk, míg egy szélesebb gyűrű esetén érdemes a kényelmesebb nagyobb méretet választani.

 

Hogy milyen méretű gyűrűre van szükségünk, azt legegyszerűbben a gyűrűmértékkel állapíthatjuk meg. Ez egy számozással ellátott gyűrűsorozat, amiből próbálgatással kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt.

Gyűrűmérték hiányában vegyük elő egy kényelmes gyűrűnket, és mérjük le a belső átmérőjét.

Ha nincs olyan darabunk, ami mintául szolgálhatna, akkor egyszerűen vegyünk elő egy kartonlapot és vágjunk le belőle egy körülbelül olyan széles csíkot, mint amilyen széles gyűrűt szeretnénk. Próbáljuk meg kényelmesre igazítani az ujjunkon, és merjük le a csík hosszát.