MIT SZERETNÉL KERESNI?

kirzokolla_logo_szines_transparent

FORMABONTÓ KLASSZIKUS ÉKSZEREK MÉLYEN ÉRZŐ EMBEREKNEK  O  FARKAS KRISZTINA ÖTVÖS – ARANYMŰVES ÉKSZERTERVEZŐTŐL

Egyedi ékszer webshop, egyedi ékszer készítés - Farkas Krisztina

Néhány évvel ezelőtt régi vágyam vált valóra, amikor eljutottam Madeira szigetére. Akár a színpompás kertek, akár a levadákat körülölelő zöldek, vagy a Pico Ruivo csúcsán billegő felhők sugallták, a gondolat, hogy ötvös leszek határozott volt. Hazatérve rátaláltam a Szimultán Művészeti Iskolára, ahol elsajátíthattam a szükséges alapokat és elkezdhettem ismerkedni ezzel az évezredek óta létező, és sok elemében változatlan szakmával. Tanulmányaimat a Budai Rajziskolában folytattam, ahol aranyművesként végeztem.

Számomra ez a szakma hivatás. Egyszerre kreatív alkotás, türelmet és pontosságot igénylő munka, néha komoly fizikai igénybevétel. Tárgyakat készítek, amelyek között nincs két teljesen egyforma. Mindegyik testet öltött gondolat, amely a műhelyemben, a kezeim között születik meg. Minden darab hozzám tesz valamit és arra sarkall, hogy tovább fejlődjek és dolgozzak.

Ékszereimet többnyire ezüstből készítem drágakövek felhasználásával. Közel áll hozzám a természetesség, a letisztultság. Márkanevem Krizokolla, amely egyrészt egy változatos és különleges ásvány, másrészt egy dallamos és harmonikus hangsor.

Munkáimat a galériában találod. Nézz körül!